Sukutapaaminen 2008

2008 sukutapaaminen

Tapaaminen pidettiin 9.8.2008 Yli-Iissä.

Perinteiseen tapaan tilaisuus aloitetiin käynnillä sankarihaudoilla, jossa puheen sankarivainajille piti sosiaalineuvos Marja-Leena Nousiainen.

Hyvät Siuruan ja Ylisiuruan suvun jäsenet

Olemme jälleen koolla täällä Yli-Iissä sankarihaudoilla sukumme juurilla sukukokoustamme aloittamassa. Olemme täällä pysähtymässä - hiljentymässä ja kunnioittamassa edellisiä sukupolvia: sotaan lähteneitä - lähetettyjä nuoria miehiä ja naisia sekä kotirintaman naisia, miehiä sekä nuoria jopa lapsia, jotka kantoivat vastuuta yhteisestä kotimaastamme omassa silloisessa tehtävässään ja asemassaan.

Jokainen teki hänelle pyytämättä annetun tehtävän ajallaan ja paikallaan puolustaessaan isiensä ja äitiensä maata. Osa sukumme puolisoista, pojista, veljistä, isistä, enoista, serkuista, isoisistä ja sedistä puolusti kotimaataan hengellään ja lepää nyt täällä sekä myös Iin kirkkomaalla sankarihaudassa. He antoivat sen tärkeimmän eli elämänsä meidän kaikkien puolesta ja hyvinvoinniksi itsenäisessä kotimaassa.

Sukumme muut jäsenet, jotka sodan läpi eläneinä ja kokeneina olette antaneet panoksenne yhteiskunnan rakentamiseen ja eheytymiseen olemme myös teille kiitoksen velkaa, te veteraanit ja kaikki muut jälleenrakentajamme.

Siuruan suvun miehet ja naiset kiitämme teitä ja laskemme sydän syvästi kiitollisuutta ja lämpöä tuntien kukat teidän muistoksenne ja kunniaksenne. Olemme teistä kaikista ylpeitä, olemme yhtä samaa juurta.

Runoilija Niilo Rauhalaa mukaillen: ”Heinä kaatuu, linnut kierivät korkealla suurissa parvissa. Kaipaus lohduttaa, punaiset oksat koskettavat veden kasvoja. Rannoilla kiemurtelee savun ja kalan tuoksu, se tunkeutuu jään viimoihin, virtaa meissä haihtumatta Jumalan kaikkivaltiaan isän suojeluksessa.”

Yli-Iissä 9.8.2008

Marja-Leena Nousiainen

Suvustaan ja juuristaan ylpeä Siurua-Ylisiurua -suvun jäsen

Sankarihaudoilta siirryttiin sukujuhlan pitoon Yli-Tannilan monitoimitaloon, jossa aloitettiin ruokailulla. Sen oli Aira Tuutijärvi meille loihtinut. Sääntömääräisen sukukokouksen jälkeen esiintyi Aino-Emilia Siurua, joka soitti ihastuttavasti selloa.

Eri sukuhaarojen edustajat kertoivat/muistelivat suvun vaiheita vuosikymmenten varrelta.


Kuvia tapaamisesta (2008)